Dnevni izvještaj o stanju u oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Tuzlanskog kantona
za dan 04.01.2010. godine (7:00 sati)

Hidrometeorološki podatci (HMS Bukovčić Tuzla)
Temperatura: -9°C
Vlažnost: 86%
Pritisak: 985 hPa (normalan 984)

Stanje na putevima TK:
Magistralni put M-18: Olovo-Kladanj-izgradnja mostova i tunela "Kladušnica", "Stupčanica" i "Bjelava", od 08 do 18 sati povremene obustave u trajanju od 10 do 15 minuta.
Regionalni put R-462: Gradačac-Ormanica, izgradnja trotoara u mjestu Mionica, jedna traka u funkciji.

Stanje na HA Modrac:
Prema jutrošnjem izvještaju od 07,00 sati, vodostaj na brani jezera Modrac je 199,84 metara nadmorske visine. Ukupno isticanje kroz temeljne otvore na brani je 76 m3/s.

Poplave:
Na području općine Gračanica, vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 7,00 sati je 370 cm, i manji je za 16 cm u odnosu na mjerenje prije 24 h. Rijeka Spreča priobalno je poplavila oko 120 ha poljoprivrednog zemljišta.
Na području općine Doboj Istok poplavljeno je oko 200 ha poljoprivrednog zemljišta. Prema informaciji OSCZ Doboj Istok nema ugroženih stambenih i drugih infrastrukturnih objekata.
Rijeka Spreča se izlila i priobalno je poplavila oko 70 ha poljoprivrednog zemljišta u naseljima Suha,Šerići i Ciljuge. Nema poplavljenih stambenih i drugih objekata.
Na području općine Srebrenik rijeka Tinja se povukla u korito na području naselja Špionica. .

Klizanje tla, odroni:
U naselju Sladna, općina Srebrenik, došlo je do aktiviranja klizišta koje ugrožava jedan stambeni objekat, privatnu kuću. Porodica je evakuisana iz pomenutog objekta.

POVRATAK



GLASILO
"CIVILNA ZAŠTITA"